Date

10 Sep 2021
Expiré!

Heure

17:00 - 22:00

KBR Nocturne: Beleef de 15de eeuw in het KBR museum tot in de late uurtjes.

Zeshonderd jaar geleden regeerden de hertogen van Bourgondië over Brussel. Deze rijke en machtige vorsten en gecultiveerde mecenassen stelden een schat samen die ook vandaag nog weet te boeien: de Librije, een bijzondere verzameling handschriften.

Deze meesterwerken werden eeuwen geleden met de hand gekopieerd en geïllustreerd, maar wisten de tand des tijds te doorstaan en worden vandaag bewaard in KBR.

Tijdens deze nocturne snuistert u niet enkel door de eeuwenoude collectie, maar kan u ook zelf aan de slag met inkt en ganzenveer! Laat de allerjongsten zeker niet thuis, want ook voor hen hebben we een workshop in petto.

 

Programma

Initiatie kalligrafie

Voor volwassenen. 

Vergeet schermen en toetsenborden en dompel uzelf even onder in de delicate kunst van de kalligrafie. Uitgerust met penpunten en inkt reproduceert u onder begeleiding van kalligrafiste Véronique Denoël de gebaren van de middeleeuwse kopiisten. De tijd staat even stil tijdens het beoefenen van deze inktkunsten.

 

Schrijven met pluim en inkt  

Vanaf 7 jaar.

Hoe schreven mensen boeken vóór computers, printers en zelfs vóór de uitvinding van pennen? Met pluim en inkt! Kom het zelf uitproberen en ontdek enkele uitzonderlijke manuscripten die meer dan 600 jaar geleden op deze manier werden geschreven!

 

Tickets

  • Standaard: € 5
  • -26: € 2,5
  • A27: € 1,25