Date

07 Juin 2021
Expiré!

Heure

14:00 - 16:00

Cursus Davidsfonds: De gouden eeuw van de Bourgondisch-Habsburgse Nederlanden

Tijdens de cursus ‘De gouden eeuw van de Bourgondisch-Habsburgse Nederlanden: handschriften op het raakvlak van middeleeuwen en renaissance’ stomen drie kenners u klaar voor een bezoek aan het KBR museum. In het gloednieuwe museum van KBR kunt u de handschriftencollectie van de Bourgondische hertogen bewonderen.

Dr. Edward de Maesschalck, Dr. Ann Kelders en Prof. dr. Lieve Watteeuw vertellen u meer over de boeiende periode waarin de hertogen van Bourgondië aan de macht waren, over de verluchte boeken en miniaturen die onder hun mecenaat werden vervaardigd en over de conservatie en restauratie van handschriften uit de 15de eeuw.

Een voucher om het KBR museum op eigen houtje te bezoeken is inbegrepen.

Meer over de sprekers

Dr. Edward De Maesschalck is historicus. Hij werkte bij de VRT als programmamaker en als programma-adviseur bij Canvas. Hij is auteur van verschillende historische boeken: Oranje tegen Spanje, De Bourgondische vorsten en De graven van Vlaanderen. 

Dr. Ann Kelders is adjunct-conservator van de handschriftenafdeling van KBR.

Prof. dr. Lieve Watteeuw is hoofd van het Book Heritage Lab, Expertisecentrum voor Boek en Erfgoed – KU Leuven en wetenschappelijk medewerker van Illuminare, Studiecentrum voor Middeleeuwse Kunst. Ze is gespecialiseerd in de conservatie van middeleeuwse handschriften.

 

Programma

  • Maandag 7 juni: Lezing 1 van Dr. Edward De Maesschalck
  • Maandag 14 juni: Lezing 2 van Dr. Edward De Maesschalck
  • Maandag 21 juni: Lezing van Dr. Ann Kelders
  • Maandag 28 juni: Lezing van Prof. dr. Lieve Watteeuw

 

In samenwerking met het Davidsfonds en Regionale Kern Brussel Davidsfonds Academie.