De Gulden Passer

Categories

Copyright 2021 - Vereniging van Antwerpse Bibliofielen

Proclaimer:
Wij zijn wel degelijk voor 100% verantwoordelijk voor al de inhoud van deze website.
Maar: missen is menselijk (en soms ook omgekeerd).
Indien er -onbedoeld dus- onjuiste of onvolledige informatie op deze pagina zou staan, vernemen we dat graag.
Zodat we er meteen wat aan kunnen verhelpen. Stuur even een mailtje.
Dank voor de medewerking!

Datum

06 mei 2022
Verlopen!

Tijd

16:00 - 18:00

VERTALERSARCHIEVEN IN DE SCHIJNWERPERS

Wat verzamelen en bewaren literaire vertalers? Hoe worden vertalersarchieven ontsloten en hoe zit het met het onderzoek in deze archieven? Dit en meer kom je tijdens een webinar en workshop te weten.

De onderzoeksgroep CLIV (Centrum voor Literatuur in Vertaling) en het Letterenhuis organiseren een tweeluik over vertalersarchieven. Tijdens een webinar op 25 februari 2022 komen er literaire vertalers aan het woord over hun eigen documentatieproces en archief en zijn er lezingen over het verzamelen, bewaren, ontsluiten en onderzoeken van vertalersarchieven in Vlaanderen en Nederland. In een vervolgworkshop op 6 mei en 23 mei in het Letterenhuis in Antwerpen besteden we aandacht aan archiefzorg voor literaire vertalersarchieven.

Tijdens de webinar in februari willen we studenten, vertalers en literatuur- en vertaalwetenschappers laten kennismaken met de veelzijdigheid van vertalersarchieven en de mogelijkheid tot onderzoek op dit gebied.

Om die waaier van mogelijkheden van vertalersarchieven ook in onze (digitale) toekomst veilig te stellen, richt een vervolgworkshop in mei zich op de zorg voor het eigen archief. Nadien krijgen de deelnemers een rondleiding door het depot van het Letterenhuis en wordt ook de mogelijkheid tot het schenken van archieven aan het Letterenhuis belicht.

Geef een antwoord