De Gulden Passer

Categories

Copyright 2021 - Vereniging van Antwerpse Bibliofielen

Proclaimer:
Wij zijn wel degelijk voor 100% verantwoordelijk voor al de inhoud van deze website.
Maar: missen is menselijk (en soms ook omgekeerd).
Indien er -onbedoeld dus- onjuiste of onvolledige informatie op deze pagina zou staan, vernemen we dat graag.
Zodat we er meteen wat aan kunnen verhelpen. Stuur even een mailtje.
Dank voor de medewerking!

Datum

23 dec 2023 - 07 jan 2024
Verlopen!

Tijd

10:00 - 17:00

Tentoonstelling: Van wafel tot koek

Voor de kerstdagen tonen we in de prestigieuze Nottebohmzaal de expo ‘Van wafel tot koek’. De expo vertelt het verhaal van het historisch onderzoek dat Regula Ysewijn deed in de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience voor haar gelijknamig boek, over de bakcultuur in de Lage Landen.

Individuele bezoekers: zaterdag 23 december 2023 tot zondag 7 januari 2024 van 10:00 tot 17:00

Bakken toont het hart van een eetcultuur. In haar nieuwste boek Van wafel tot koek deelt Regula Ysewijn de recepten en geschiedenis van feestelijk gebak uit de Lage Landen. Er zijn wafels en winterbroden voor de twaalf dagen van Kerstmis, pannenkoeken voor Lichtmis en Carnaval, krakelingen voor de vastentijd, vlaai en gefrituurde bollen voor Kerstmis en alle kruidige lekkernijen die ons meteen aan Sinterklaas en Sint-Maarten doen denken.

U krijgt de unieke kans om kostbare eeuwenoude handschriften van nabij te bekijken, waaronder het 17de-eeuwse Brabants kookboek en tal van andere kostbare werken. Deze boeken werden nooit eerder tentoongesteld voor het grote publiek. Buiten bijzondere kookboeken zijn er onder andere ook oude wafelijzers en speculaasplanken te zien die mee het verhaal vertellen van onze culinaire geschiedenis.

Ten slotte zal ook de stad Antwerpen en haar belang in deze geschiedenis niet vergeten worden!

Verwacht je aan een heerlijke expo met af en toe een zoete verrassing!

Geef een antwoord