De Gulden Passer

Categories

Copyright 2021 - Vereniging van Antwerpse Bibliofielen

Proclaimer:
Wij zijn wel degelijk voor 100% verantwoordelijk voor al de inhoud van deze website.
Maar: missen is menselijk (en soms ook omgekeerd).
Indien er -onbedoeld dus- onjuiste of onvolledige informatie op deze pagina zou staan, vernemen we dat graag.
Zodat we er meteen wat aan kunnen verhelpen. Stuur even een mailtje.
Dank voor de medewerking!

Datum

08 - 09 mrt 2024
Verlopen!

Van de Wiele: Boeken en kunstveiling 8-9 maart 2024

Wij hebben het genoegen u aan te kondigen dat de geïllustreerde catalogus van de volgende veiling nu online is (1220 loten in totaal).

Op vrijdagvoormiddag 8 maart is er een rijk aanbod lokale geschiedenis, volksboeken, varia en devotie …

In de namiddag nemen we een duik in de bibliotheek van Etienne De Smedt, stichtend-voorzitter van de Felix Timmermans Kring. Verder volgen prachtige gastenboeken van de sterrenchef Abel Bernard die in de jaren 1970-1980 een gastronomisch restaurant uitbaatte in Brussel, waar talrijke artiesten te gast waren zoals Delvaux, Folon en Hergé… (lot 306 & 307) De namiddag wordt afgesloten met grafiek, moderne kunst, posters enz.: Cobbaert, Delvaux, Ensor, Peire, Panamarenko, Jespers, Van Hecke, Wolvens …)

Op zaterdagvoormiddag 9 maart vindt u o.a. de hoofdstukken botanica, tuinbouw, wetenschappen en topografie.

Op zaterdagnamiddag wordt een prachtig getijdenboek geveild (circa 1500), verlucht met 11 paginagrote miniaturen, uit het atelier van Robert Boyvin (lot 860).

Als kroon op het hoofdstuk geschiedenis, hebben we enkele bijzondere planken afkomstig uit de bibliotheek van prinses Liliane van België, waaronder de beruchte atlas waarin Koningin Elizabeth aanduidde hoe de geallieerden voortgang maakten terwijl haar zoon Leopold III en haar kleinkinderen gevangen zaten in Hirschstein in Duitsland en daarna in Strobl (Oostenrijk). (lot 1054)