De Gulden Passer

Categories

Copyright 2021 - Vereniging van Antwerpse Bibliofielen

Proclaimer:
Wij zijn wel degelijk voor 100% verantwoordelijk voor al de inhoud van deze website.
Maar: missen is menselijk (en soms ook omgekeerd).
Indien er -onbedoeld dus- onjuiste of onvolledige informatie op deze pagina zou staan, vernemen we dat graag.
Zodat we er meteen wat aan kunnen verhelpen. Stuur even een mailtje.
Dank voor de medewerking!

Datum

18 sep 2023 - 03 nov 2023
Verlopen!

Tentoonstelling ‘Hangen met de vos’ in Hulst

Het Reynaertgenootschap maakte de voorbije zomer de rondreizende tentoonstelling ‘Hangen met de vos. 200 jaar Reynaertkinderboeken’. De tentoonstelling, geïnspireerd op vijf bijdragen uit het meeste recente Tiecelijn-jaarboek (nummer 36), bestaat uit twaalf infopanelen en diverse andere luikjes, waaronder een keure van Reynaertkinderboeken uit de collectie van de Hulsterse verzamelaar, antiquaar en Tiecelijn-redacteur Peter Everaers. Zo komen onder andere de schooluitgave van Jan Frans Willems uit 1839, de in 1941 of 1942 verschenen uitgave van Pieter De Zeeuw en de door Klaas Verplancke geïllustreerde vos van Henri Van Daele uit 2006 aan bod. Bezoekers kunnen gratis kaartjes meenemen en via een quiz hun Reynaertkennis testen. In elke tentoonstellingsplek wint één deelnemer een boekenpakket en op het einde van het project (eind 2024) ligt er voor één inzending een pakket Reynaertgrafiek klaar.

De première van dit reizende project vindt plaats op 16 september in de bibliotheek, Vismarkt 1 in de fiere Reynaertstad Hulst. De tentoonstelling loopt in Hulst van 18 september tot 3 november. In 2024 zal ‘Hangen met de vos’ in het Reynaertland onder andere in Temse (dan voorzitter van het Intergemeentelijk Project Land van Reynaert) te bewonderen zijn. Er zijn ook gesprekken met Middelburg, Damme en Sluis. Tijdens het Hulsterse project zijn er lezingen van Rik Van Daele (‘Zeeuwse vosse(le)n’ op woensdag 27 september) en Frits van Oostrom (op maandag 23 oktober over ‘De Reynaert. Leven met een middeleeuws meesterwerk’). Informatie over de lezingen is te vinden op de website van de Bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen.

Het project kwam tot stand met de financiële steun van de provincie Zeeland, de KANTL en het Intergemeentelijk Project Land van Reynaert.

Geef een antwoord