De Gulden Passer

Categories

Copyright 2021 - Vereniging van Antwerpse Bibliofielen

Proclaimer:
Wij zijn wel degelijk voor 100% verantwoordelijk voor al de inhoud van deze website.
Maar: missen is menselijk (en soms ook omgekeerd).
Indien er -onbedoeld dus- onjuiste of onvolledige informatie op deze pagina zou staan, vernemen we dat graag.
Zodat we er meteen wat aan kunnen verhelpen. Stuur even een mailtje.
Dank voor de medewerking!

Datum

28 okt 2022 - 29 jan 2023
Verlopen!

Philip Aguirre y Otegui: L’invitation au voyage

Philip Aguirre y Otegui schenkt een selectie grafisch werk aan het Prentenkabinet van het Museum Plantin-Moretus. Een uitgelezen aanleiding voor het Museum Plantin-Moretus om in nauwe samenwerking met de kunstenaar een tentoonstelling te presenteren.

Veelzijdig kunstenaar Philip Aguirre heeft de voorbije 40 jaar een rijk oeuvre opgebouwd in diverse kunstdisciplines. De focus op tekenen vormt de start van zijn denkproces, maar technieken zoals etsen en houtsneden komen ook vaak aan bod in zijn werk. Verschillende tekeningen en sculpturen in de expo zijn aan elkaar gelinkt, je ziet er zo het creatieproces in. De expo nodigt je uit om rond te dwalen in een soort kunstenaarskabinet.

Maatschappelijk engagement en thema’s rond watersnood en -overlast, immigratie en vluchtelingen lopen als leidraad door de expo. Ook het verhaal van Afrika krijgt zijn plaats. Museum Plantin-Moretus, dat sinds de prille 16de eeuw een plaats van creatie, diverse technieken en engagement is geweest, is dan ook de perfecte plek om het werk van de hedendaagse kunstenaar te ontdekken.

In de expo krijg je een mooi beeld van de veelzijdigheid van Philip Aguirre y Otegui: verschillende kunstdisciplines, grote thema’s die doorheen zijn carrière aanwezig zijn en de plaats van zijn grafisch werk binnen zijn oeuvre.

SCHENKING AAN HET MUSEUM

Philip Aguirre schenkt een selectie grafisch werk en tekeningen uit zijn oeuvre aan het Prentenkabinet van het Museum Plantin-Moretus. Deze schenking betekent een waardevolle aanvulling voor de verzameling moderne prenten en tekeningen van het Prentenkabinet. Het brede pallet aan disciplines dat hij beoefent, de grote thema’s die doorheen zijn carrière aanwezig zijn en de plaats van zijn grafisch werk binnen zijn oeuvre zijn hier duidelijk te zien.

PUBLICATIE

Philip Aguirre y Otegui is vooral bekend om zijn sculpturen, installaties en monumentale werken in de openbare ruimte. Zijn uitgebreide oeuvre van tekeningen en grafische werken is veel minder bekend.

Een selectie van dit minder bekende werk wordt gepresenteerd in een nieuw boek dat verschijnt ter gelegenheid van deze expo.

Philip Aguirre. L’invitation au voyage (EN-FR-NL-SP)
Works on Paper

softcover
€39,95
Uitgeverij Mercatorfonds
ISBN 978-94-6230-335-5

Geef een antwoord