De Gulden Passer

Categories

Copyright 2021 - Vereniging van Antwerpse Bibliofielen

Proclaimer:
Wij zijn wel degelijk voor 100% verantwoordelijk voor al de inhoud van deze website.
Maar: missen is menselijk (en soms ook omgekeerd).
Indien er -onbedoeld dus- onjuiste of onvolledige informatie op deze pagina zou staan, vernemen we dat graag.
Zodat we er meteen wat aan kunnen verhelpen. Stuur even een mailtje.
Dank voor de medewerking!

Datum

27 apr 2023
Verlopen!

Tijd

20:00 - 22:00

PERSPECTIEVEN OP HET WERK VAN PAUL VAN OSTAIJEN

Poëziecentrum, de KANTL en de uitgeverijen Pelckmans en Querido nodigen u graag uit op een avond in het kader van de nieuwe biografie van Matthijs de Ridder over Paul van Ostaijen, op donderdag 27 april om 20 uur in de Koninklijke  Academie  voor Nederlandse Taal en Letteren, Koningstraat 18, 9000 Gent.

In april verschijnt de langverwachte biografie van Paul van Ostaijen, geschreven door Matthijs de Ridder. Na de feestelijkheden in Antwerpen wordt in Gent de focus gelegd op de lezers en (bijna) fans van Paul van Ostaijen. 

Openen doen we met wellicht de grootste fan, biograaf Matthijs de Ridder die in gesprek gaat met Lut Missinne, hoogleraar Nederlandse literatuur.

Vervolgens wordt vanuit verschillende invalshoeken het werk van Van Ostaijen toegelicht door: de biograaf, de vertaler, de leerkracht, de dichter en de uitgever.

Hoe kijken zij naar Paul van Ostaijen? Wat betekent hij voor hun werk? Waarom moeten we de Antwerpse dandy blijven lezen? De persoonlijke pleidooien komen van: Matthijs de Ridder, Murat Faruk Kolcu, Heidi Delaere, Gaea Schoeters en Julie Verhaert.

Speciaal voor deze avond maakt de auteur op vraag van Poëziecentrum een leeswijzer voor (poëzie)leesgroepen. Deze kan aangevraagd worden via: [email protected]

Geef een antwoord