De Gulden Passer

Categories

Copyright 2021 - Vereniging van Antwerpse Bibliofielen

Proclaimer:
Wij zijn wel degelijk voor 100% verantwoordelijk voor al de inhoud van deze website.
Maar: missen is menselijk (en soms ook omgekeerd).
Indien er -onbedoeld dus- onjuiste of onvolledige informatie op deze pagina zou staan, vernemen we dat graag.
Zodat we er meteen wat aan kunnen verhelpen. Stuur even een mailtje.
Dank voor de medewerking!

Datum

20 nov 2022
Verlopen!

Tijd

11:00 - 12:30

Nottebohmlezing van Nic Balthazar: Klimaatbetoog

Nic Balthazar legt in deze interactieve lezing uit waarom hij zich al zo veel jaren zorgen maakt, wat het ware gevaar is van de klimaatverandering en waarom de oplossingen toch hoopvol en haalbaar zijn.

De klimaatcrisis is zonder twijfel de grootste ramp die de mensheid ooit heeft bedreigd. Toch leek de wereld er niet van wakker te liggen. Tot jongeren eindelijk de wekker lieten afgaan.  In deze interactieve lezing probeert Nic Balthazar uit te leggen waarom hij zich al zo veel jaren zoveel zorgen maakt, wat het ware gevaar is van de klimaatverandering, en waarom de oplossingen veel hoopvoller, aangenamer en haalbaarder zijn dan het vaak wordt voorgesteld. De lezing is de uitgebreide en interactieve versie van het VRT-programma ‘KLIMAATBETOOG’ met dus een hoop filmpjes en beeldmateriaal, en aantal gezaghebbende stemmen.  Op het eind kan er nog eens gezongen worden voor het klimaat natuurlijk!

 

Bio

Nic Balthazar is een Belgisch televisiemaker  bij de VRT, filmregisseur en klimaatactivist. Hij studeerde Germaanse talen aan de Universiteit Gent. Hij werd vooral bekend van cultuurprogramma’s als ‘Memphis’, ‘Ziggurat’, ‘Open doek’, ‘Mollen en kruisen’ of ‘Leuven Centraal’. In 2006 regisseerde hij de  film Ben X die gebaseerd was op het verhaal over een autistische jongen. Nic Balthazar breekt een lans voor een andere manier van denken, van ondernemen, van werken en van leven.  Durven veranderen dus. Ook om de klimaatverandering te veranderen.

Geef een antwoord