De Gulden Passer

Categories

Copyright 2021 - Vereniging van Antwerpse Bibliofielen

Proclaimer:
Wij zijn wel degelijk voor 100% verantwoordelijk voor al de inhoud van deze website.
Maar: missen is menselijk (en soms ook omgekeerd).
Indien er -onbedoeld dus- onjuiste of onvolledige informatie op deze pagina zou staan, vernemen we dat graag.
Zodat we er meteen wat aan kunnen verhelpen. Stuur even een mailtje.
Dank voor de medewerking!

Datum

05 feb 2024
Verlopen!

Tijd

09:30 - 17:00

Lancering van het online onderzoeksinstrument, de Plantin Press Online

Op 5 februari 2024 lanceren we in Museum Plantin-Moretus de Plantin Press Online, een online onderzoeksinstrument gebaseerd op Leon Voets lijvige The Plantin Press, dat de informatie eindelijk beschikbaar maakt voor een breed publiek. We willen uiteraard de Bibliofielen hier allemaal op uitnodigen. Zouden wij hiervoor de leden mogen aanschrijven, zodat iedereen een uitnodiging ontvangt? Via jullie nieuwsbrief geraakt die uitnodiging misschien ondergesneeuwd door al de andere interessante nieuwtjes en weetjes. Hieronder onze officiële uitnodiging. Via de link kunnen jullie alle informatie vinden!

Graag nodigen we jou uit voor de lancering van het online onderzoeksinstrument, de Plantin Press Online, op 5 februari 2024

Het afgelopen jaar werkten we samen met Brill om de zesdelige gedrukte bibliografie The Plantin Press (1555-1589), die Leon Voet samen met Jenny Voet-Grissolle samenstelde, online toegankelijk te maken. Met de Plantin Press Online krijgt het brede publiek toegang tot informatie over alle edities die meester-drukker Christoffel Plantijn drukte en/of publiceerde in zijn Officina Plantiniana. Het verzamelt de allerlaatste bibliografische en historische bevindingen met de nodige aanvullingen, correcties en toevoegingen op basis van onderzoek. We vieren de lancering tijdens een eendaags hybride evenement met een goedgevuld programma. Op dit Engelstalig treffen maak jij niet alleen kennis met de nieuwe tool, vier onderzoekers presenteren er namelijk hun (lopende) onderzoek naar edities gedrukt door Christoffel Plantijn. Als afsluiter van de dag geeft Prof. Dr. Andrew Pettegree nog een keynote lezing.

Klik de link voor het programma en gedetailleerde informatie