De Gulden Passer

Categories

Copyright 2021 - Vereniging van Antwerpse Bibliofielen

Proclaimer:
Wij zijn wel degelijk voor 100% verantwoordelijk voor al de inhoud van deze website.
Maar: missen is menselijk (en soms ook omgekeerd).
Indien er -onbedoeld dus- onjuiste of onvolledige informatie op deze pagina zou staan, vernemen we dat graag.
Zodat we er meteen wat aan kunnen verhelpen. Stuur even een mailtje.
Dank voor de medewerking!

Datum

20 mei 2022 - 03 jun 2022
Verlopen!

HOMMAGE AAN HERMAN DE CONINCK

De poëzie van De Coninck wordt ook uitgebreid gevierd in zijn geboortestad Mechelen. Het Paradijs vzw slaat daarvoor de handen in elkaar met Het Predikheren-Bibliotheek, Cultuurcentrum Mechelen en Letterenhuis.

Op zondag 22 mei ontvangt Pat Donnez in het Cultuurcentrum Mechelen bijzondere gasten, waaronder Eva Gerlach, Mark Van Tongele, Jo Govaerts, Piet Piryns en Kristien Hemmerechts. Tegelijk wordt een nieuwe bloemlezing van interviews van Herman de Coninck en Piet Piryns voorgesteld.

In bibliotheek Het Predikheren staat het programma in het teken van de poëzie van De Coninck en hoe die vandaag jonge mensen inspireert.
De afdeling woord van het conservatorium Mechelen brengt sonnetten van Edna St. Vincent Millay, vertaald door Herman de Coninck (20 en 21 mei). Zaterdag 21 mei treedt collectief Dichtatuur op met als speciale gast Dominique De Groen.

In een expo wordt plastisch werk en gedichten van middelbare scholieren getoond, onder meer van leerlingen die creatief aan de slag gingen met gedichten van De Coninck tijdens een workshop met dichteres en beeldend kunstenaar Lies Van Gasse. En je krijgt er ook een aantal originele handschriften en brieven uit het archief van Herman de Coninck te zien.

Diverse locaties in Mechelen.

Geef een antwoord