De Gulden Passer

Categories

Copyright 2021 - Vereniging van Antwerpse Bibliofielen

Proclaimer:
Wij zijn wel degelijk voor 100% verantwoordelijk voor al de inhoud van deze website.
Maar: missen is menselijk (en soms ook omgekeerd).
Indien er -onbedoeld dus- onjuiste of onvolledige informatie op deze pagina zou staan, vernemen we dat graag.
Zodat we er meteen wat aan kunnen verhelpen. Stuur even een mailtje.
Dank voor de medewerking!

Datum

21 apr 2024
Verlopen!

Tijd

10:00 - 17:00

Erfgoeddag tentoonstelling “Thuis”: wat maakt een huis tot een thuis?

Op zondag 21 april vindt de 23de editie van Erfgoeddag plaats. Samen met 650 andere erfgoedorganisaties, bibliotheken, heemkundekringen en musea in Vlaanderen en Brussel verdiepen we ons dit jaar in het thema “Thuis”: wat maakt een huis tot een thuis? Welke voorwerpen, tradities of mensen zorgen ervoor dat iemand zich thuis voelt? Hoe vul jij het begrip “thuis” in?

Individuele bezoekers: zondag 21 april 2024 van 10:00 tot 17:00

Samen met het Letterenhuis doken we in onze collectie oude (en minder oude) tijdschriften, van 1901 tot gisteren. Gezinstijdschriften vatten als geen ander de huiselijke sfeer van vervlogen tijden samen en bieden een unieke kans om het verleden te bestuderen. Door de illustraties en foto’s, het taalgebruik, de verschillende rubrieken en soms grappige reclame waan je je direct in de jaren ‘20, ‘50 of ‘80. In de Nottebohmzaal stellen we deze pareltjes tentoon.

Schuif nadien je voeten onder de doe-tafel in het Eekhoudkabinet. Met een tasje thee of koffie, een lekker koekje en vooral veel gezelligheid kan jong en oud zich hier amuseren met kleurplaten, quizzen, strips en spelletjes die we uit onze tijdschriften haalden. Als kers op de taart kan je met behulp van een professional je creatief uitleven met enkele retro handwerkpatronen. Wij voorzien al het materiaal, het enige dat je moet meenemen is veel goesting!

Praktisch

  • Zondag 21 april 2024 van 10 tot 17 uur
  • Nottebohmzaal en Eekhoudkabinet, ingang via Hendrik Conscienceplein 4, 2000 Antwerpen
  • Gratis en zonder reservatie
  • Goed om te weten: De Antwerpse binnenstad is op 21 april moeilijk te bereiken met de auto door de Antwerp 10 Miles. Raadpleeg Slim naar Antwerpen voor de beste route.