De Gulden Passer

Categories

Copyright 2021 - Vereniging van Antwerpse Bibliofielen

Proclaimer:
Wij zijn wel degelijk voor 100% verantwoordelijk voor al de inhoud van deze website.
Maar: missen is menselijk (en soms ook omgekeerd).
Indien er -onbedoeld dus- onjuiste of onvolledige informatie op deze pagina zou staan, vernemen we dat graag.
Zodat we er meteen wat aan kunnen verhelpen. Stuur even een mailtje.
Dank voor de medewerking!

Datum

30 jun 2024 - 01 sep 2024

Tijd

10:00 - 18:00

Tentoonstelling Eeuwig Egypte

TENTOONSTELLING van hedendaagse boekbanden

Op 30 juni opent in het kasteel van Beloeil de tentoonstelling Eeuwig Egypte-Egypte Eternelle van de ARA Belgica. De leden van de ARA lieten zich inspireren door het werk Jules Van West, die naast een begenadigd boekbinder ook een gepassioneerd Egyptoloog was. De banden die tentoongesteld worden hebben dan ook allemaal een Egyptisch kantje. Naast het werk van de leden van de ARA Belgica worden ook enkele banden van Van West tentoongesteld.

Op voorstel van Z.H. prins de Ligne organiseert ARA Belgica een tentoonstelling van hedendaagse boekbanden met als thema “Het Eeuwige Egypte”.
Deze boekbanden zullen tentoongesteld worden in het unieke kader van de bibliotheek van de familie de Ligne. Deze verzameling omvat meer dan 20.000 werken (of stukken?) van kostbare manuscripten. Sommige exemplaren zijn uiterst zeldzaam, zoals de “Liber Passionis” met het wapenschild van Koning Hendrik VII van Engeland. Er is ook een portret van Albert-Henri, tweede Prins de Ligne (1609-1641); deze erudiete prins was de stichter van deze unieke verzameling.
De keuze van de tentoongestelde werken is eclectisch: het Oude Egypte en zijn archeologen, Egyptische literatuur, legendes….

Info:  rondleiding op afspraak met Françoise Bausart

Aankoop catalogus  (€25) gedurende de rondleiding met Françoise Bausart – O479 70 05 48 /  02 640 52 40  mail: [email protected]