Date

23 Apr 2023
Expired!

Erfgoeddag: katten, vossen en vissen

Onder de noemer ‘Beestig!’ richt Erfgoeddag dit jaar de schijnwerpers op onze mededieren. Uit de Letterenhuiscollectie diepen we verhalen over katten, vossen en vissen op. Ontdek de band tussen schrijvers en hun kat in een mini-expo of volg een depotbezoek met vossen en vissen als rode draad.

LITERAIRE KATTEN – MINI-EXPO

Huisdieren – en zeker katten – spelen vaak een bijzondere rol in een schrijversleven.
In een mini-expo zie je de mooiste en origineelste foto’s van auteurs met hun kat, tekeningen, gedichten, verhalen en andere kattebelletjes uit de collectie. Je ontdekt er de kattenliefde van o.a. Patricia Lasoen, Hubert Lampo, Lucienne Stassaert, Stijn Streuvels en Hugues C. Pernath.
Kom langs en voeg je favoriete kattengedicht, -verhaal of -tekening toe aan de tijdelijke kattenmuur. In ruil krijg je een raamsticker met het stadsgedicht ‘Catwalk’ van Bernard Dewulf (1960-2021).
(raamsticker: zolang de voorraad strekt)

Doorlopend van 10 tot 17 uur

VOSSEN & VISSEN – DEPOTRONDLEIDING

Een archivaris neemt je in het archiefdepot, op zoek naar vossen en vissen.
Het Letterenhuis bewaart 4,5 km aan literair archief, vol verhalen over hoe schrijvers werken maar ook over hun leven. Je ontdekt de wondere wereld van het archief en ziet hoe het geen gesloten en stoffige plek is, maar een goudmijn vol verhalen die wachten om ontdekt te worden. Persoonlijke verhalen over het dagelijks leven van dichters en romancières, historische verhalen over maatschappelijke thema’s, over creatie en hoe creatieve drang zich vertaalt in literatuur.
Onderweg kom je vossen en vissen tegen in handschriften, tekeningen en voorwerpen van auteurs als Streuvels, Boon, Van Ostaijen en Elsschot.

•    11, 13, 14 en 15 uur

Leave a Reply